rss
rss

Gigantul Time Warner e unul din cei mai mari jucători de pe piața de film și presă din SUA și din lume. Firma e deținută la rândul ei de compania de telecomunicații AT&T.

La rândul ei, Warner Media deține o sumedenie de mărci cunoscute pe tot globul. Între ele, studiourile de film Warner Bros, rețeaua de știri CNN, Cinemax, HBO, Cartoon Network, Boomerang, TNT. Nu e zonă pe care să n-o acopere. De pildă, canalul de desene animate Cartoon Network are în mod șocant o continuare după anumite ore ca Adult Swim, canal care produce conținut pentru adulți.

Aviv Nevo, un evreu născut în București în 1965, e cel mai mare acționar individual la Warner Media. Cu o moștenire de 10 milioane de dolari de la părinții săi, Aviv Nevo a fost și printre primii investitori în firma Weinstein Company a perversului Harvey Weinstein.

foto: Vanity Fair

Aviv Nevo a fost anterior la conducerea Credit Swiss și cel mai mare investitor privat în imperiul financiar Goldman Sachs. Deși între CNN și Fox News există teoretic o mare rivalitate, Nevo e nașul fiului lui Lachlan Murdoch și obișnuia să se relaxeze pe yachtul tatălui acestuia din urmă, magnatul media Rupert Murdoch, care deține Fox.

Totuși, participația lui în Warner Media nu a depășit 5%, scrie New York Times, pentru că asta ar fi presupus divulgarea identității sale potrivit regulilor bursiere. Chiar și cu acest procent, în piață e considerat cel mai semnificativ acționar individual, după cum notează și Wikipedia. Alte companii în care mai e implicat cu dețineri mai mici de acțiuni sunt: eBay, Microsoft, Viacom, Newscorp, Morgan Stanley, Chase Manhattan.

Articole asemanatoare:

By schmoukiz, 11.07.2020 in Media
Tags: