rss
rss
rss

E de salutat aportul pe care fostii mateloti de pe Crucisatorul il au la ridicarea prestigiului profesiei de ziarist. Poate pentru unii jurnalistul e unul care scrie la comanda, pentru un salariu de subzistenta, se da in spectacol la televizor sau se porcaieste cu dusmanii patronului.
Nu! De la Gandul n-au plecat decat ziaristi care au aratat ca pretul corect pleaca de la sase zerouri incolo. Performanta lui Bogdan Chirieac e de notorietate: 24 de milioane de euro, decartati de la serviciile secrete romanesti intr-un ritm de 12 milioane pe an, majoritatea prin contracte fara licitatie.
O ziarista mai putin proeminenta lansata de Gandul, Melania Mandas Vergu, se straduieste sa tina pasul cu selectul club al ganditorilor. Cunoscuta pentru talentul cu care intorcea pe toate fetele bacalaureatul sau admiterea in liceu, dna Vergu a fost cooptata in Ministerul Educatiei, probabil pe considerentul “s-o pricepe ea, ca prea le zice cu foc“.
Si s-a priceput binisor: 4 milioane de euro, obtinuti ca finantare pentru un proiect educativ. Nu pentru minister, pentru ONG-ul propriu.
Reactia ministrului Funeriu a fost destul de prompta: 15 zile pentru a alege intre minister si “biznisul” privat. La asa banet, as alege pensia. In Maldive!

Articole asemanatoare:

By schmoukiz, 02.06.2010 in Media

Tags: , , , , ,